Maneeri löytyy
nykyään osoitteesta
maneeri.fi

 

Maneeri on vuonna 1986 perustettu turkulainen harrastajateatteriryhmä. Vuosittaisten suurempien produktioiden lisäksi ryhmä tekee pienimuotoisia vierailevia esityksiä ja järjestää myös tilaustyönä esityksiä lähes mihin tahansa tarpeeseen.

 

 

etusivulle

 

aiempia näytelmiä

2008 Odotettavissa iltaan asti
Mummun saappaassa soi fox
2007 Rikosetsivien vapaapäivä
2005 Myrsky
2004 Fang Shui
2003 Lähes täydellinen hetki
2002 Kesäyön uni
2001 Odota minua takaisin
Kellonsoittaja
2000 Leikin loppu
3T
1999 As. oy Kullervo, Linnut ja Sampo
Ivanov
Käkikello
1998 Ei makseta! Ei makseta!
Tuhotulvan tarinoita
1997 Variksen veli
Kannunvalajan kylä
1996 Spoon River antologia
1995 Syksy ja talvi
Neiti Julie
1993-94 Piiat
1992 Miesvihaajat (Tribadien yö)
1990-91 Tuhopolttajat
1989 Tie Mekkaan
1988 Suruvaippa

yhteistyötahoja

mursunpitoihin

s-postia Maneerille

 

Lähes täydellinen hetki

Kuva: Mari MännistöLiisa Korpinen, Raimo Laurila ja Mari Valli

Turkulainen Teatteriryhmä Maneeri vierailee Jo-Jo Teatterissa uudella kotimaisella kantaesityksellä Lähes täydellinen hetki. Näytelmän käsikirjoitus on saanut alkusysäyksensä todellisista tapahtumista. Lähes täydellinen hetki kertoo lahjakkaan asianajajan, Johannes Kuopan (Raimo Laurila) tarinan elämän tähtihetkineen ja käännekohtineen. Esitys pureutuu perin inhimilliseen aiheeseen - suhteellisuudentajun vääristymiseen ja sen ikäviin seurauksiin. Näytelmän tarina pohjautuu todellisiin tapahtumiin ja Johanneksella on jopa aito esikuvansa. Osittain vastaavia tapauksia tunnetaan Suomessakin useampia.

Kuva: Mari Männistö

Näytelmä ei kuitenkaan kuvaa autenttisesti esikuvansa tapausta, vaan on sekoitus tarua ja totta sekä henkilöiden että tapahtumien kulun suhteen. Impulsiivinen Johannes on perheen keskipiste, jota ihaillaan ja jonka odotetaan täyttävän suuria toiveita. Johannes itsekin kokee olevansa toista maata, enemmän kuin tavalliset pulliaiset. Päättäväisen määrätietoisesti hän rakentaa menestyksekkään elämän ja hankkii käteensä avaimet täydelliseen onneen.

Kuva: Mari Männistö

Mutta mitkä ovat menestyksen todelliset salaisuudet? Mitä tapahtuu, kun onnen hopeahileet varisevat kiiltokuvaperheen yltä? Mitä tunteet lopulta merkitsevät, kun ahdinko ohjaa valintoja? Mikä on älykkään Johanneksen selviytymisstrategia? Miten läheisen kuolema koskettaa? Milloin on liian myöhäistä? Mikä on lähes täydellinen hetki?

Kuva: Mari Männistö

Näytelmä johdattaa katsojan suurten kysymysten äärelle. Lähes täydellinen hetki on kertomus siitä, miten menestys kääntyy menetykseksi, kun elämää ohjaakin henkilökohtainen laki ja oikean ja väärän raja hämärtyy. Inhimillisyyttä ja elämän merkityksen oivaltamista tutkiva aihe on innoittanut maneerilaiset toteuttamaan vaativaa nykydraamaa.

Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut teatteri-ilmaisun ohjaaja Sari Äikää-Torkkeli. Lavastus on Elena Turjan käsialaa, valosuunnittelusta vastaa Antti Helminen ja musiikin on säveltänyt Tero-Petri Suovanen. Näytelmää esitetään helmikuussa Jo-Jo teatterin tiloissa Manillassa, Itäinen Rantakatu 64. Esitys on toteutettu mm. Turun kaupungin kulttuurilautakunnan, Työväen Sivistysliiton ja Varsinais-Suomen taidetoimikunnan tuella. Esitystä ei suositella lapsille. Ensi-ilta 31.1. klo 19 Jo-Jo teatterissa (Manilla, It. Rantakatu 64). Liput 9/6 €.