Maneeri löytyy
nykyään osoitteesta
maneeri.fi

Maneeri on vuonna 1986 perustettu turkulainen harrastajateatteriryhmä. Vuosittaisten suurempien produktioiden lisäksi ryhmä tekee pienimuotoisia vierailevia esityksiä ja järjestää myös tilaustyönä esityksiä lähes mihin tahansa tarpeeseen.

 

 

etusivulle

 

aiempia näytelmiä

2008 Odotettavissa iltaan asti
Mummun saappaassa soi fox
2007 Rikosetsivien vapaapäivä
2005 Myrsky
2004 Fang Shui
2003 Lähes täydellinen hetki
2002 Kesäyön uni
2001 Odota minua takaisin
Kellonsoittaja
2000 Leikin loppu
3T
1999 As. oy Kullervo, Linnut ja Sampo
Ivanov
Käkikello
1998 Ei makseta! Ei makseta!
Tuhotulvan tarinoita
1997 Variksen veli
Kannunvalajan kylä
1996 Spoon River antologia
1995 Syksy ja talvi
Neiti Julie
1993-94 Piiat
1992 Miesvihaajat (Tribadien yö)
1990-91 Tuhopolttajat
1989 Tie Mekkaan
1988 Suruvaippa

yhteistyötahoja

mursunpitoihin

s-postia Maneerille

 

William Shakespearen Kesäyön uni

Ainutlaatuinen teatterielämys Turussa …villi fantasia keskellä vehreää metsää…

Turkulaiset harrastajateatterit, suomenkielinen teatteriryhmä Maneeri ry ja viittomakielinen Turun Kuurojen Sateenkaariteatteri ry tuottavat teatteri-ilmaisun ohjaaja Tuula Väisäsen johdolla ainutlaatuisen teatteriproduktion Turun kristillisen opiston yhteydessä sijaitsevalle Linnasvuorelle rakennettavaan metsäiseen kesäteatteriin. Ensi-ilta on 2.6.2002.

Kesäyön uni on Shakespearen ensimmäinen suuri komedia. Turussa näytelmästä nähdään tänä kesänä kaksi erilaista kulttuuria yhdistävä fantasia, jossa futuristinen ja keskiaikainen maailma kohtaavat. Tulevaisuuteen sijoittuva yhteisö asustelee Shakespearen teoksestakin tutussa ihannepaikassa, rehevässä metsässä, keskikesän yöttömässä yössä.

Yhteisön henkisinä johtajina, jumalina toimivat viittomakieliset näyttelijät, joiden sanomaa näytelmän orjattaret tulkkaavat. Kesäyö ja lemmenhuuma virittävät myös kuolevaiset, kuulevaiset rakastavaiset ja keijukaisten maailman keskiaikaisten myyttien lähteille.

Näytelmän hulvattomat juonenkäänteet päästävät villit vietit valloilleen ja saavat Amorin nuolet sinkoilemaan sellaisella vauhdilla, että koko metsä on sekaisin roihuavien tunteiden ja erotiikkaa tihkuvien rakkaudentunnusten jäljiltä.

Suomessa ei ole aiemmin toteutettu montakaan vastaavanlaista kielirajoja ylittävää esitystä. Kesäyön unessa ei käytetä tulkkia yleisön ja esityksen välissä, vaan tulkkaus tapahtuu näytelmän sisällä; kaikki roolit esitetään samanaikaisesti sekä viittoma- että suomen kielellä.

Juoniseloste

Tunteita kuohuttavat tapahtumat saavat alkunsa pilasta, jonka keijukaisten kuningas järjestää vihapäissään puolisolleen ja samalla auttaakseen rakkauden tuskissa kieriviä kuolevaisia nuoria. Taikakeinona toimii kukan mehu, joka nukkuvan ihmisen silmiin puristettuna saa tämän herätessään rakastumaan ensimmäiseen näkemäänsä olentoon. Noiduttuna keijukuninkaan puoliso rakastuukin intohimoisesti paksuun, aasipäiseen käsityöläiseen. Onnettoman väärinkäsityksen johdosta rakastavaiset taas etsivät oudon himon riivaamina turhaan oikeaa lemmittyään, sillä taikamehun ansiosta rakkauden kohde vaihtuu silmänräpäyksessä ilman järjellistä selitystä. Keijukuninkaan sääli kuitenkin herää, kun sekopäisinä metsässä kirmaavat olennot vaipuvat uupuneina uneen metsän mättäille. Keijukuningatar vapautuu lumouksesta ja rakastavaiset saavat takaisin oikean lemmittynsä. Näytelmä päättyy juhlallisesti kolmoishäihin.

Tervetuloa Turkuun kesäisen teatterielämyksen pariin!