etusivu

missio

kokoonpano

histooria

keikkaa

tsibalei

sanoij

ajankokohtaistakö

linkit toisaalle

mursunpitoihin

Asiaa yhtyeelle?

Stupor Mundi Facebookissa

 

uusi kokoonpano

Tämän kokoonpanon ensimmäinen keikka on takana. Facebookiin on myös ilmaantunut stuposivu, jolta löytyypi maistiainen tuolta keikalta, ja muutenkin oletettavasti ajantasaisempaa infoa kuin tältä perinteisemmältä intternettisivulta...


---
Edellisen kokoonpanon esittelyvideo: ---

Mainstream-avantgardea vaihtelevalla sykkeellä ja sekavilla sanoilla. Tanssittavaa progea. Poppia. Hakkaavia rytmejä soinnukkailla melodioilla. Tein oman hiihdon.

Stupor Mundi haluaa soittaa hyvää musiikkia. Huono ei käy. Hyvä musiikki on sellaista, jossa ei genreille kumarrella. On tangoa/valssia/gospelia...(...ilman mielikuvitusjumalia tosin. -toim. huom.) ...ska´ta/punkkia/sambaa/metallia/kansanmusiikkia (koti- ja ulkomaista)/funkkia/beboppia/swingiä/jazzia/virsiä/tiesmitä sulassa sovussa – eli niin että sitä on harvinaisen helppo kuunnella. ”Iskelmärokkia”, sanoo Jura.
Sanokoon. Raimo haluaa pitää painon sanalla ”rock”, mutta helpommin omaksuttava määrehän tuo Juran ehdotus tietysti on kuin joku vaikkapa multiaspektirock (tai vänkyräpop).

Temaattisesti katsoen voitaisiin todeta postmodernisti säröytyvään peruutuspeiliin poissaolevasti tuijottaen: Stupor Mundi on suomalaisen etälähiö(aikuis)kakaran mielentila: lievästi säröllä ja vaikutuksille altis. Anteeksi ei pyydetä, anneta eikä saada. Mitään ei myönnetä, paitsi toisten virheet. Kerkeästi ennetään kohti parempaa maailmaa, joka siis on toisaalla eikä palaa koskaan. Elämä on vakava asia, ja siihen on syytä suhtautua syvät uurteet otsalla.

Niin! Mistäs tuo bändin nimi on muuten reväisty? Ulkomaan kieltä vaikka suomeksi lauletaan. Mikä järki?